Ljungby

Kommunalråd orolig för sjukhusets framtid

Tisdagens besked från landstinget att man avbryter upphandlingen av en entrepand för sjukhuset i Ljungby upprör.

Carina Bengtsson är kommunalråd i Ljungby och hon funderar nu på sjukhusets framtid, trots landstingsledningens besked om att det ska drivas vidare som tidigare.

- Dom säger att man ska utveckla det och att det ska fortsätta vara ett akutsjukhus och hela den här biten. Men jag som har varit med sedan -81 börjar ju bli ganska så orolig nu, säger Carina Bengtsson.

Såhär dagen efter landstingsledningens besked är Carina Bengtsson besviken, besviken över att man nu avbryter upphandlingen innan den egentligen ens påbörjats.

Ett BB I ljungby känns nu långt borta. Och hon säger att när hon pratat med partikamraten och landstingsrådet Paul Johansson så har det inte varit någon tvekan om att man skulle gå ut med en upphandling där BB var ett av kraven.

- Det sista när vi diskuterade var att skallkravet skulle vara med så att vi får se hur de privata aktörerna står när det verkligen gäller, då har vi i vart fall testat alla möjligheter att ha ett BB i Ljungby, säger Carina Bengtsson.

Carina Bengtsson som själv är tjänstledig från ett jobb på sjukhuset är också besviken över hur personalen på sjukhuset behandlas.

- Man har oroat personalen till ingen nytta om jag ska vara ärlig, ännu en gång.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista