Växjö

"Vänsterpartiets politik helt rätt"

När vänsterpartiet till helgen håller kongress i Norrköping, är det med de sämsta opinionssiffrorna på många år. Men Eva-Britt Svensson från Växjö anser trots det att partiets politik är riktig.

På vänsterpartiets kongress i helgen väntas EU-parlamentarikern Eva-Britt Svensson från Växjö bli invald i partiets styrelse. 

-Vänsterpartiets politik för rättvisa och solidaritet som vi för i dag är helt rätt, säger Eva-Britt Svensson.

Enligt Eva-Britt Svensson beror vänsterpartiets dåliga opinionssiffror till stor del på att den politiska dagordningen en längre tid satts ur ett borgerligt perspektiv.

-Men nedskärningar och hoten mot den svenska arbetsmarknadsmodellen kommer att leda till förändringar i hur folk ser på politiken, och då kommer också vänsterpartiets opinionssiffror att förbättras, säger hon.

Eva-Britt Svensson är övertygad om att det blir en vänsterpräglad regering efter valet 2010. Och trots vänsterpartiets kräftgång från 12,9 procents opinionsstöd enligt SIFO i maj 2000, till 5,1 procent i maj i år, har Eva-Britt Svensson ett orubbat förtroende för partiledaren Lars Ohly.


Roger Bergvik
roger.bergvik@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista