Växjökillar fixar EM-festen

De svenskar som inte har lyckats få biljetter till Sveriges matcher i fotbolls-EM kan ändå uppleva stämningen på plats i Innsbruck där två av Sveriges matcher spelas. Växjökillarna Ola Johansson och Oscar Wijk ska genom supporterorganisationen Camp Sweden ta emot flera tusen svenska fans.

Med hjälp av en traktor reser Oscar Wijk det stora partytält på 55 gånger 20 meter som ska rymma bar, restaurang och storbilds-tv. På en campingplats som ligger sju kilometer utanför den österrikiska staden Innsbruck ska han och kompisen Ola Johansson ta emot tusentals svenska fotbollssupportrar. I samband med de två matcher det svenska landslaget spelar i Innsbruck, har över två tusen svenskar per natt bokat in sig på campingen.

Camp Sweden föddes för två år sedan inför VM i Tyskland då Oscar Wijk och Ola Johansson hyrde en campingplats för svenska turister. I år har konceptet växt och Camp Sweden har till och med spelat in en egen EM-låt.

Oscar Wijk säger att han inte är oroad för huliganer eller några andra problem som kan uppstå på campingplatsen. De har haft täta kontakter med den lokala polisen och räddningstjänsten. Det är det svenska landslagets insats han är mest nervös för.

-Förlust med 3-0 i de två första matcherna. Det är mitt värsta scenario, säger Oscar Wijk.


Anna Johansson
anna.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista