Lenhovda

Stor skogsbrand nära Lenhovda

En omfattande skogsbrand härjar i Uppvidinge kommun, i Vägershult några kilometer söder om Lenhovda. Det tog räddningstjänsten flera timmar att få kontoll över branden.

Branden startade på tisdagseftermiddagen och enligt Mats Johansson från räddningstjänsten på plats började man få kontroll över branden först flera timmar senare, vid 17.30-tiden. Det brinner bland annat i en ledningsgata, en kraftledning har fallit ner men strömmen kunde stängas av, uppger räddningstjänsten på plats.

Det blåste kraftigt i området under eftermiddagen och därför spred sig branden fortare än vad räddningspersonalen kunde släcka.

Räddningstjänsten hade vid klockan 16.30 omkring 40 brandmän från åtta brandvärn på plats, och begärde också in en helikopter för att vattenbomba, men helikoptern kunde inte lyfta på grund av den kraftiga vinden.


Nyheter Kronoberg
nyheter.kronoberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista