Kronoberg

Klart med tjänster efter omorganisation av psykiatrin

Nu är det i stor sett klart hur de anställda inom psykatrin ska jobba i höst efter omorganisationen. De allra flesta som tvingades söka om sina tjänster - har nu fått besked om var dom ska vara i höst.

Merparten av dom anställda får jobba på den plats de önskat, säger Stefan Bergström, biträdande närsjukvårdsdirektör:

- Jag tycker att vi nått nästan ändå fram i våra ambitioner att var och en ska få ett uppdrag och en uppgift de på sikt ska kunna trivas med.

Det har varit, och är fortfarande stor oro bland anställda och patienter inom psykatrin efter beslutet i februari om sparkravet på 30 miljoner - samtidigt som det genomförs en stor omorganisation.

Hundratals anställda, framförallt allt skötare och sjuksköterskor, tvingades söka om sina jobb. Nu är förhandlingarna avslutade och de flesta har i dagarna fått sina placeringsbesked i brevlådan.

De fackliga organisationerna har ännu inte hört några reaktioner från dom enskilda medlemmarna, men Mikael Bergdahl ordförande för kommunal inom psykiatrin är ändå relativt nöjd med hur det blivit:

-Vi tycker väl ändå att slutresultatet är så bra som man kan förvänta sig, de allra flesta kommer att få sina val tillgodosedda.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista