Kronoberg

Oppositionen krävde besked

Den politiska oppositionen krävde på måndagen vid landstingsfullmäktige besked om vad arbetet med den nu avbrutna entreprenaden för Ljungby lasarett egentligen kostat.

Utredningarna och arbetet med anbudsunderlaget för att lägga ut Ljungby lasarett på entreprenad har varit mycket omfattande enligt socialdemokraten Joakim Polman från Markaryd:

- Jag kräver helt enkelt besked om vad den här ideologiska lekstugan som alliansen hållit på med har kostat Landstinget Kronoberg, säger Joakim Polman.

Att entreprenaden skulle vara en ideologisk lekstuga håller inte moderata landstingsrådet Suzanne Frank med om, hon menar att det snarare är oppositionen som har ideologiska låsningar till en viss driftsform, och hon säger att arbetet för att lägga ut lasarettet på entreprenad inte varit dyrt:

- Det har varit blygsamma kostnader, omkring 350 000 kronor, säger Suzanne Frank , som betonar att det arbete som gjorts inte är bortkastat utan ska ligga till grund för en utvecklingsplan för länssjukvården som ska vara klar i höst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".