Kronoberg

Lugnt midsommarfirande i länet

Midsommarfirandet i länet har gått mycket lugnt till.

I Älmhult greps sent på fredagseftermiddagen två män misstänkta för olaga hot. De ska ha hotat några andra personer på en midsommarfest, och visat upp en kniv och ett knogjärn för att förstärka hoten. De båda, som enligt polisen är far och son, anhölls senare. De har i sin tur anmält personer på festen för hemfridsbrott och stöld.

Det har också rapporterats några fall av ringa misshandel och fylleri. I övrigt har midsommarnatten varit mycket lugn, enligt vakthavande polisbefäl Ulrika Lagerquist.

-Den har egentligen varit lugnare än en vanlig fredags- eller lördagsnatt, säger Ulrika Lagerquist.

-Det är väl egentligen en tradition i Kronobergs län att vi har väldigt lugna midsommarhelger här, så det stämmer väl överens med hur det brukar se ut, säger hon.

Men ni har inte gripit några personer för brott eller fylleri?

-Nej, vi har inte tagit någon rattfyllerist, och ingen är gripen för andra brott heller under natten. Vi har bara omhändertagit två personer för fylleri. De har fått sova ruset av sig här i Växjö, säger vakthavande polisbefäl Ulrika Lagerquist.

Hennes kollegor i Kalmar län har haft betydligt mer att göra. På Öland blev midsommarfirandet mycket stökigt, och Kalmarpolisen fick rycka ut på över tio fall av misshandel. Kalmarpolisen har också omhändertagit många personer för fylleri.

Kronobergspolisen var ute och gjorde trafikkontroller även på lördagen. På lördagsförmiddagen stoppades en man i 40-årsåldern, misstänkt för rattfylleri.


Angela Wiese
angela.wiese@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".