Sjukvården ska hjälpa till att fånga rånare

Polisen i länet har tagit hjälp av landstinget Kronoberg i jakten på de två män som rånade guldsmedsbutiken Wexiö Guld och Silver i onsdags eftermiddag.
Den ena rånaren fick ett rejält slag i huvudet med en brandsläckare, i det tumult som uppstod när butiksägaren valde att göra motstånd mot rånarna. Stefan Thörn, kriminalkommissarie vid polisen i länet, tror att den skadade rånaren kan tvingas söka vård. Därför har polisen tagit kontakt med lasaretten i Växjö och Ljungby, och hoppas också att vårdcentralerna hör av sig om mannen kommer dit. I ett senare skede kan det också bli aktuellt för polisen att kontakta andra landsting, eftersom den skadade rånaren kan ha lämnat länet. Polisen arbetar också vidare med andra spår efter rånarna. Blodfläckar från guldsmedsbutikens kontor ska analyseras av Statens Kriminaltekniska Laboratorium, och det finns också fingeravtryck i lokalen som ska skickas till Rikspolisstyrelsen för analys. Även den pistolattrapp som rånarna lämnade kvar ska undersökas närmare.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".