Inga pengar tillbaka för kyrkan i Södra Sandsjö

Svenska kyrkans försäkringsförening tänker inte rätta till det misstag i registreringen som kostat över en kvarts miljon kronor för Södra Sandsjös kyrkliga samfällighet utanför Tingsryd.
Det var kyrkans tidigare pensionsbolag KPA som av misstag bokförde en busschaufför från Norrköping som anställd hos samfälligheten. När kyrkan för drygt tre år sen gick över till Svenska kyrkans försäkringsförening följde den felaktiga registreringen med. Där krävde man nu en preliminär inbetalning av pensionspengarna - och skickade en nota på 275 000 kronor för busschaufförens räkning. Detta trots att samfälligheten redan upptäckt misstaget och talat om det för sitt nya pensionsbolag. Betala ändå, så regleras det senare, var uppmaningen från bolaget. Nu, efter mer än tre år, har samfälligheten fortfarande inte sett röken av sina pengar. - Det beror på att vi måste få klart det omfattande arbetet med de anställdas uppgifter för samtliga personer hos respektive arbetsgivare, innan vi kan slutfakturera eller slutreglera mot arbetsgivaren, säger Bengt Emriksson som är vd på Svenska kyrkans försäkringsförening. Det innebär alltså att Södra Sandsjös kyrkliga samfällighet inte kan räkna med att få tillbaka sina pengar förrän samtliga anställda i samfälligheten är färdigutredda. - Vår målsättning är att det ska ske inom några månader, säger Bengt Emriksson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".