Facklig demonstration för att rädda glasbruk

De två fackförbunden vid Lindshammars Glasbruk ordnar nu en gemensam demonstration för att rädda glastillverkningen vid bruket.
Industrifacket och Industritjänstemannaförbundet kräver att brukets norska ägare, CG Holding, omprövar sitt beslut att släcka ner hyttan. Om det inte går, kräver facken att Lindshammar säljs till en annan ägare som vill fortsätta att bedriva glastillverkning. Kraven förs fram vid en demonstration utanför bruket på lördag. -Vi menar att det går att bedriva lönsam glastillverkning på Lindshammar, säger Kjell Olsson som är Industrifackets representant på Lindshammar. Facken vill nu att de norska ägarna, CG Holding, antingen omprövar sitt beslut att lägga ner hyttan, eller säljer bruket till någon som vill fortsätta glastillverkningen. Beskedet om nedläggningen kom för knappt en månad sen, då hälften av de 50 anställda varslades om uppsägning. Kvar vid Lindshammar blir bara dekorering och målning av glas.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".