Ljungby

Intraprenad gav roligare arbete

Det blev både roligare att jobba och gick snabbare att fatta beslut, när personalen tog över äldreboendet Ljungsätra i Ljungby från kommunen.

Äldreboendet Ljungsätra i Ljungby var först i länet med att gå över i så kallad intraprenad genom att fyra kommunanställda kvinnor tog över driften av boendet från kommunen.

Och när drygt ett år nu har gått konstaterar både anställda och ansvariga att intreprenaden slagit väl ut. 
- Det har fungerat bra, det har varit roligt, det har varit tufft. Nu jobbar vi med att få alla anställda med på båten, säger undersköterskan Anna-Maria Palm, en av de som nu driver Ljungsätra. 

Den 1 juni förra året tog de fyra kommunanställda kvinnorna över driften av äldreboendet Ljungsätra i Ljungby från kommunen, en så kallad intraprenad.  

De fyra, som alla har en bakgrund inom den sociala omsorgen, träffades på en startaeget-kurs och det var där idén om att ta över boendet föddes. Men det tog flera år innan planerna blev verklighet.

I dag ansvarar de för en budget på drygt 34 miljoner kronor om året, har 80 fast anställda och ansvar för 92 personer som bor på Ljungsätra. De fyra utgör också den styrelse som fattar alla beslut på boendet, men mycket ansvar läggs även på de anställda.
- Det är roligt att se personalen jobba och få ta mer ansvar, säger Anna-Maria Palm.

Och undersköterskan Veronica Andersson som jobbat på Ljungsätra både före och efter intraprenaden märker en stor skillnad.
- Det blir snabbare beslut, det tog mycket längre tid innan, och jag tycker det är roligare, man har fått mer ansvar, säger hon.

Kalle Johansson, en av de 92 personer som bor på Ljungsätra, har tidigare bott på ett annat boende i kommunal regi, och han ser en viktig skillnad mellan det kommundrivna och personalstyrda boendet.
- De ordnar så mycket för oss, alla aktiviteter, och det tycker alla är så bra.

Äldreboendet Ljungsätra var alltså först i Kronoberg med att drivas på intraprenad. En av förebilderna var ett äldreboende i Falkenberg i Halland. Efter tre år ska det personalstyrda boendet utvärderas, och Anna-Maria Palm tror på en fortsättning.

- Vi hoppas att vi ska kunna fortsätta och gå vidare med Ljungsätra och utveckla oss till ett levande hus, som är vårt mål. Och ge personalen mer ansvar och frihet, säger Anna-Maria Palm.

Lena Gustavsson
lena.gustavsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista