Barn misstänks ha orsakat bränder

Det kan ha varit lek med tändstickor som orskade den stora gräs- och skogsbranden strax utanför Lessebo på tisdagskvällen, det misstänker nu räddningstjänsten.
Det var ett område på en kvadratkilometer som eldhärjades och det var först efter att en helikopter vattenbombat området som man fick elden under kontroll. Branden stoppade även tågtrafiken förbi Lessebo under några timmar. Eftersläckningsarbetet pågick fortfarande på onsdagsmorgonen. Även den omfattande branden i Ivla utanför Ljungby på annadagen tros ha orsakats av barns lek med tändstickor. Det misstänker polisen som nu håller på och utreder branden. Det var ett bostadshus som brann ner och 4 hektar skog förstördes. Så sent som natten till onsdagen fick räddningstjänsten rycka ut till brandplatsen i Ivla igen eftersom det börjat pyra i det nerbrunna huset.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".