Växjö

Blomsterplantering vandaliserad

Ännu en blomsterplantering i Växjö har nu vandaliserats. Det är hundratals plantor i rabatten i Fagrabäcksrondellen vid Högstorp i Växjö som ryckts upp under natten till tisdagen.

- Det är jättetråkigt, och det är något som allmänheten också reagerar över. Det är många som hört av sig till oss i dag, säger Malin Karlsson som är landskapsarkitekt i Växjö kommun. 

Det är 665 gula tagetesplantor som hälsar besökare till Växjö välkomna i Fagrabäcksrondellen vid Högstorp som nu ligger spridda runt om i rondellen, och den långa rabatten gapar tom.  

Vem som ryckt upp plantorna är det ingen som vet, men Malin Karlsson tror att skadegörelsen kan ha ett samband med den förstörda kaktusplanteringen i Linnéparken i slutet av förra veckan.

- Det skulle kunna vara samma, eller någon som har blivit inspirerad efter att ha läst om det i tidningen, säger hon.

Parkarbetarna rensar nu upp i rondellen och försöker rädda de plantor som går att rädda. Det finns också ett reservlager i stadsträdgården.
- Resten kommer vi att få köpa in, säger Malin Karlsson.

Lena Gustavsson
lena.gustavsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista