Tingsryd

Stort intresse för Korröfestivalen

För tjugotredje året i rad är nu Sveriges största folkmusikfestival på Korrö igång. Både spelmän och besökare från hela Sverige och Europa kommer till festivalen och i år väntas minst 7000 besökare.

- Omgivningen är fantastiskt fin här, det finns bra ställen att dansa på och mycket människor, säger Kjell-Erik Eriksson som för andra gången ska spela med sitt band Hoven Droven på Körrö folkmusikfestival.

I årets festival deltar drygt 20 band, de flesta är från Sverige, men även musik från Danmark, Ryssland, Schweiz och Skottland finns på programmet. Anna Massie Band som kommer från Skottland spelade på premiärkvällen på torsdagen och frontfiguren Annie Massie var mycket nöjd.

- Publiken var helt fantastisk, det var väldigt varmt, men jättekul att spela.

Förutom uppträdanden kan besökarna också gå på danskurser och de biljetterna försvann väldigt snabbt i år. Förra året kom runt 7000 besökare på festivalen, men Louise Bäckvall, som är en av arrangörerna, tror att det kommer komma betydligt fler i år. På den här tjugotredje festivalen finns också en nyhet i form av allsångsspel.

- Det fungerar som allsång fast med instrument istället och man har kunnat gå in på vår hemsida och öva på låtarna innan, säger Louise Bäckvall.

I allsångsspelet kan alla besökare med ett eget instrument delta.
- Jag har stora förväntningar på festivalen, bra musik och att vi kan dansa hela natten, säger Sara Brantheim från Umeå som kom sent igår kväll efter att ha liftat en stor del av vägen.

Kjell-Eriksson från bandet Hoven Droven hoppas med sin musik kunna göra festivalbesökarna riktigt danssugna.

- Vi hoppas publiken blir helt vilda, det är det bästa som finns när man kan göra dem glada. Och det ska vi uppnå genom att bjuda mycket på oss själva, avslutar fiolspelaren från Östersund.

Karolina Lek
karolina.lek@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista