Kommunalråd öppnade soptipp - trotsade blockaden

Det centerpartistiska kommunalrådet i Tingsryd, Marie-Louise Hilmersson, har retat upp Kommunal. Under torsdagen trotsade hon fackets blockad av soptippen och öppnade själv grindarna.
- Jag tycker att det är beklagligt. Hon borde haft kontakt med oss först. Nu vet man inte vad de gör där, säger Kommunals ordförande i sektion 9 i Tingsryd, Lothar Haag. Marie-Louise Hilmersson säger att tippen kommer att vara öppen en timme om dagen. Men allmänheten kommer inte att tillåtas lämna några sopor. Det är enbart slam från reningsverket som får tömmas på platsen och i begränsad utsträckning även industriavfall som måste placeras där av miljöskäl. Kommunalrådet motiverar öppningen av tippen med att reningsverket måste ha en möjlighet att göra sig av med slammet. Annars riskerar man att bryta mot miljölagarna. - Men de kunde ha diskuterat det med oss först. Det skulle kunna betraktas som skyddsarbete. Det kan ju arbetsgivaren beordra. Men vi har inte hört någonting om det, säger Lothar Haag som nu tänker ta kontakt med kommunledningen för att diskutera hur man ska hantera öppningen av tippen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".