Växjö

Sebastian vann inför storpublik

Sebastian Dahlin-Wollsing, 23, från Ryd vann länsfinalen i ”Svensktoppen nästa” som avgjordes inför en storpublik under allsången i Linnéparken i Växjö på måndagskvällen.

- Jag är väldigt glad just nu, säger han strax efter att ha vunnit finalen med jazziga ”Christrine” som han både komponerat och skrivit texten till.

Det här var också den överlägset största publik han någonsin uppträtt inför.

Enligt arrangörernas bedömning tog sig mellan 7000-8000 till Linnéparken för att vara med på årets sista upplaga av allsången.

- Innan detta har jag bara spelat för 100 personer på jobbet en gång, berättar Sebastian Dahlin-Wollsing som om några veckor börjar utbilda sig till urmakare.

Musiken håller han på hobbynivå till att börja med.

De andra länsfinalisterna var Caroline Olovsson från Åryd och Växjöbandet Lemon Bird

Bland övriga artister på scen fanns Anne-Lie Rydé och den stora publikdragaren för kvällen, bröderna Rongedal.

Fakta om länsfinalen:

Sebastian Dahlin-Wollsing går nu vidare till en webbomröstning som ska sålla ut 10 finalister av de 25 lokalt nominerade deltagarna i hela landet.

De 25 låtarna presenteras i ett ”P4 Premiär special” lördagen 30 augusti. Då startar också webbomröstningen som pågår fram till 14 september.

Finalen med de 10 återstående bidragen direktsänds lördag 20 september från Liseberg i Göteborg.

Lennart Ernstsson
lennart.ernstsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista