VÄXJÖ

Steen & Ström säljs

Steen & Ström, som tillsammans med Växjö kommun står bakom Arenastadsprojektet, säljs nu för 25 miljarder kronor.

Men vad affären kommer att innebära för det fortsatta arbetet med den nya stadsdelen i Växjö kan kommunalrådet Gunnar Elm (c), som sitter med i styrgruppen för Arenastaden, inte säga i dag.

- Nej det kan jag inte göra, men ett avtal är ett avtal, säger han.

De nya ägarna är nederländska pensionsfonden ABP Pension Fund och det franska fastighetsbolaget Klépierre som är Europas näst största ägare av köpcenter.

Men deras avsikter för just Arenastaden än så länge okända, men Gunnar Elm är inte orolig.

- Nej, det är jag inte, utgångsläget är precis detsamma som tidigare. Det finns inga signaler om att det skulle bli några förändringar.

25 miljarder är vad de fransk-nederländska ägarna får betala för Steen & Ström som har ett trettiotal köpcentrum i Skandinavien.

I Växjö var tanken att kommunen tillsammans med Steen & Ström skulle samarbeta för att skapa Arenastaden, bland annat genom att Steen & Ström skulle köpa aktier för nästan 280 miljoner i det kommunägda Arenastaden i Växjö AB.

Och Växjö kommun räknar nu med att aktierna köps upp av de nya ägarna.

- Ja, det finns ett avtal som säger detta. Och skulle det bli annorlunda får vi ta det då. Vi hoppas att under hösten kunna presentera hur vi ska jobba vidare, säger Gunnar Elm.

Karolina Lek
karolina.lek@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista