VÄXJÖ

OS-seglare från Växjö laddar upp i Kina

Under fredagen åker 23-årige seglaren Anton Dahlberg från Växjö till Kina för att förbereda sig inför OS.

Och efter en hård tid av träning har det den senaste tiden mer handlat om att i tankarna förbereda sig på den stora tävlingen.

- Vi har de senaste två veckorna trappat ner så vi är fräscha vid OS-starten, jag är inte nervös än men jag har lätt för att bli nervös så det kommer att komma, säger Anton Dahlberg.

Och på fredagen åker han alltså. Anton Dahlberg kommer att tävla i segling i 470-klassen tillsammans med Sebastian Östling från Göteborg som Växjöseglaren seglat med i drygt två år. Konkurrensen utgörs av 30 båtar, och Anton Dahlberg känner till många av dem sedan tidigare mästerskap.

- Vi är nöjda om vi lyckas trycka in oss bland topp tio, men bara att få åka till OS är en jättemerit och vi är där för att lära.

Men Anton Dahlbergs uppladdning inför OS har varit intensiv. Seglingen kommer att avgöras i staden Qingdao som ligger cirka 60 mil från Peking och där har han varit tre gånger under det senaste året, även innan det blev klart att de fick delta.

Och seglaren från Växjö ser det bara som positivt att deras OS kommer att vara en bit från den stora OS-hetsen i Peking.

- Det är lättare då att inte förstora upp det, vi kommer åka till Beijing efteråt och titta på andra idrottare. Så vi kommer få lite av alla goda kakor och jag tror det kommer bli alldeles fantastiskt, säger Anton Dahlberg.

Karolina Lek
karolina.lek@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista