Lessebo

Nya ägare till ESS-ENN Timber

ESS-ENN Timber AB får nya ägare. Den nuvarande ägaren Svante Nilsson blir minoritetsägare och Tom Olander från Göteborg och Lesseboföretagaren Göran Johansson tar över det största ägaransvaret.

- Ägarbytet var helt nödvändigt för företagets överlevnad, företaget kommer ha större ekonomiska möjligheter, de har gått med stora förluster innan, säger Göran Johansson.

Men nu hoppas Göran Johansson från Lessebo tillsammans med Tom Olander, som från början kommer ifrån Hovmantorp, att företaget snart ska komma upp ur den svacka som nådde sin botten 2007. Det senaste halvåret har ESS-ENN Timber, som bland annat producerar trävaror och limfog, genomfört omfattande förändringar med bland annat personalneddragningar. Och nu blir alltså dom nya majoritetsägarna ett led i det här förändringsarbetet.

- I dagsläget kommer det inte få några konsekvenser för de anställda alls, några har tidigare varslats och har fått gå, men vi hoppas kunna behålla de som är kvar nu och på sikt återanställa de andra, säger Göran Johansson.

Inga stora förändringar kommer heller att göras i själva arbetet, och när det gäller framtidsplaner säger Göran Johansson såhär.

- Det är att utveckla och förbättra företaget och bli en bra och effektiv tillverkare av de här varorna, säger Göran Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista