Björkman inför OS-resan

I kväll reser Alvestasonen Jonas Björkman till Peking och den olympiska tennisturneringen.

36-årige Björkman gör efter en mycket lång karriiär sin sista säsong på den så kallade ATP-touren. Och starten i OS i både singel och dubbel är något han ser fram mot med tillförsikt.

- Det känns väldigt bra och inspirerande och jag har spelat riktigt bra den senaste tiden, så det det ska bli kul att se vad jag kan göra, säger Jonas Björkman.

Jonas Björkman har bl a varit med om att vinna Davis Cup, han har varit rankad som fyra i världen i singel och som världsetta i dubbel, han har vunnit nio Grand Slam dubbeltitlar och spelat Wimbledonsemifinal som 34-åring. Och det finns möjligheter också i OS säger han:

- OS är väldigt annorlunda och det brukar bli överraskningar, säger Jonas Björkman.

Efter att flera kandidater tackat nej till att bli fanbärare för den svenska truppen vid invigningen har det talats om att Jonas Björkman vore lämplig, något som han själv inte hört något om men skulle se som en stor ära.

På torsdag blir det officiellt vem som blir svensk fanbärare.

Roger Bergvik
roger.bergvik@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista