Växjö

Ny pensionsmyndighet oroar och gläder

Beskedet att Växjö blir en av orterna för den nya pensionsmyndigheten möts med både glädje och oro bland anställda vid Försäkringskassan i Kronobergs län.

Det säger Kristina Hörman som är ordförande i sektion 7 av fackförbundet ST i Kronobergs län, som organiserar många anställda vid Försäkringskassan.

-Vi är glada över att pensionsverksamheten blir kvar här samtidigt som många också är oroliga för att vissa verksamheter kommer att flyttas till annan ort, säger Kristina Hörman.

Det är Försäkringskassans pensionsverksamhet som ska slås ihop med Premiepensionsmyndigheten till en myndighet, och klart är att det kommer att leda till att personal inom Försäkringskassan på ett antal orter i landet får byta arbetsuppgifter eller flytta till annan ort.

Utredningsförslaget blev känt bara här om dagen och många saker är ännu oklara. Den nya myndigheten ska börja fungera 1a januari 2010, men när de anställda ska få slutgiltiga besked om framtiden är oklart.

Roger Bergvik
roger.bergvik@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista