Braås

Död man identifierad

Den döda man som hittades i sjön Örkeln på onsdagskvällen är nu identifierad.

Polisen gick ut med zonlarm och letade efter försvunna personer i andra polisdistrikt, men det har nu visat sig att den drunknande mannen var från Braås.
- Vi är 100 procent säkra på vem det är och det är en ensamstående 66-åring, vilket är anledningen till att vi inte kunnat klara det tidigare, alltså att ingen hade saknat honom, säger Hans Björkman som är informationsansvarig på polisen i Kronoberg.
Mannen hittades vid halvsjutiden på onsdagskvällen av ett förbipasserande par vid Prästgården i Braås. Men länge var det inte någon i samhället som kände igen beskrivningen av honom, och polisen misstänkte då att det rörde sig om en sommargäst som bara var i Braås tillfälligt. Men tillslut fick polisen in ett tips från allmänheten om att det skulle kunna vara en 66-årig man från trakten.
- Och då visade det sig att den nyckel mannen hade på sig passade till en bostad alldeles i närheten och sedan har vi via pass och grannar kunnat identifiera honom, säger Hans Björkman.
Eftersom bostaden låg så nära platsen där mannen hittades ser polisen det som troligt att han också drunknat i närheten. Han kommer nu att obduceras för att ta reda på dödsorsaken, men hittills misstänks inget brott.
-Vi har inte uteslutit någonting, men det finns ingenting som tyder på brott, det mest troliga är någon form av sjukdoms- eller olycksfall, säger Hans Björkman, informationsansvarig på polisen i Kronoberg.

Karolina Lek
karolina.lek@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista