S-tåg möttes av motdemonstranter i Växjö

Socialdemokraterna i Växjö möttes av maskerade motdemonstranter under sitt 1 majfirande. Och det väckte heta känslor hos den förre lokale LO-basen i Kronobergs län, Siegfried Stein, som försökte slita av dem maskerna.
- Jag tycker inte om att man maskerar sig när man vill visa sin mening, säger Siegfried Stein när han återvänder in under fanorna i det egna tåget. - Din jävla klassförädare, upprepade en ung maskerad kvinna gång på gång. Stämningen hettade till ordentligt när Siegfried Stein konfronterade aktivisterna. Ett tiotal av dem dolde sina ansikten bakom vita masker. - Det finns inget maskeringsförbud. Du har ingen rätt att slita av någon masken, skrek aktivisterna som bland annat utgav sig för att göra reklam för en så kallad Raclaim the Street-manifestation i slutet av maj. Deras aktion var olaglig och de som ansvarade för socialdemokraternas 1 majtåg valde att kalla på polis innan de marscherade från Stortorget i centrala Växjö till Folkets Park. Aktivisternas manifestation upplöstes när polisen kom och en av deltagarna, Ulf Andersson, 32, från Lammhult, tog en storvuxen polisman i hand innan han och de andra lämnade toget - och applåderades av flera åskådare. - Staten har övergivit min dotter som är på ett familjehem med sin mamma. Därför har jag övergett staten. Frihet är att inte ha någon chef, säger Ulf Andersson till Sveriges Radio Kronoberg.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".