LJUNGBY

Ljungby kommun anlitar omtvistat vårdbolag

Det privata vårdföretaget Attendo Care, som dragit på sig många uppmärksammade anmälningar för vanvård, anlitas nu av Ljungby kommun.

Arne Johansson (c) är socialnämndens ordförande i Ljungby kommun, och han håller med om att namnet Attendo Care kanske inte har den bästa klangen:
-Men här handlar det om inte om äldreomsorg utan om daglig verksamhet och arbetsträning. De kontakter som tagits med Laholms och Linköpings kommuner visar att Attendo Care fungerat bra, säger Arne Johansson.

Den dagliga verksamheten och arbetsträning för arbetslösa berör totalt omkring 30 personer och sammanlagt handlar verksamheten om omkring tre miljoner kronor per år, enligt Arne Johnasson.

Attendo Care har enligt en granskning i våras i TV4s Kalla Fakta inte bara fått 28 Lex Mariaanmmälningar, utan dessutom ägs vårdföretaget enligt granskningen av ett riskapitalbolag baserat i ett skatteparadis. Den konstruktionen bidrar till att företaget vinner ansbudsstrider.

- Detta är ingenting jag känner till utan jag förutsätter att Attendo Care är ett seriöst företag, säger Arne Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista