Bergvall lugn inför Klüfts final

Strax efter klockan 13 svensk tid på fredagen börjar finalen i längdhopp, där Carolina Klüft har chans att ta Sveriges första friidrottsmedalj i årets OS.

Klüfts tränare Agne Bergvall säger att allt är på topp inför finalen.

-Allt är lugnt och det finns inget att klaga på säger Agne Bergvall till SR Kronoberg inför längdhoppsfinalen.

Det senaste dygnet har Agne Bergvall sett till att Carolina Klüft har stannat i OS-byn och hon har fått order om att bara slappa och ladda.

Vid OS i Aten 2004 tävlade Klüft i sjukamp. Hon kom dit som favorit och åkte hem som världsstjärna med ett OS-guld i bagaget. Nu är hon fyra år äldre, grenen är längdhopp och hon slipper bära favoritskapet på sina axlar. 6.70 blev resultatet i kvalet.

-Det syntes att formen fanns där, kommenterar Agne Bergvall Carolina Klüfts insats i kvalet.

Storfavoriten portugisiskan Naide Gomes, som har hoppat längst i världen i år, försvann i kvalet och nu är fältet ner öppet. Carolina Klüft har ett personbästa på 6,97, hon har hoppat 6,87 i år men Agne Bergvall tror att det krävs över sju meter för att ta medalj. Men trots magra resultat för de svenska friidrottarna hittills i OS känner varken Carolina Klüft eller Agne Bergvall någon press.

-Nu är det bara att gå in och njuta, säger Agne Bergvall.


Anna Johansson
anna.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista