Lastbilschaufför rånad i Djuramåla

En lastbilschaufför från Litauen rånades på sin lastbil med last av kylskåp i fredags kväll. Rånet skedde på en rastplats i Djuramåla vid länsgränsen mellan Kronoberg och Blekinge.
På söndagen hittades lastbilen i Löddeköpinge i Skåne och då saknades en del av lasten. Chauffören dök upp på en bensinmack i Åhus utanför Kristianstad tidigt på lördagen och berättade en historia om hur han blivit rånad under pistolhot, körd omkring i flera timmar i södra Sverige med förbundna ögon, blivit avsläppt i skogen och slutligen till fots tagit sig fram till Åhus och macken, där han fick hjälp att larma polis. Chaufförens berättelse går ut på att han stannande på rastplatsen för att reparera ett fel på bromsljuset. När han höll på med det dök plötsligt två eller flera beväpnade män upp. De band för hans ögon och tvingade in honom i en liten personbil. Samtidigt hörde han hur också lastbilen startades. Efter en flera timmar lång nattlig bilfärd släpptes han av i skogen och gick åt det håll varifrån han hörde trafikbuller. Så småningom såg han skylten med ortnamnet Åhus. Det fanns 113 kylskåp, tillverkade i Litauen men avsedda för den svenska marknaden, på lastbilen och dess släp när den anlände till Sverige i fredags. När bilen hittades i Löddeköpinge saknades en del av skåpen. Chauffören har inga skador efter rånet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".