Alvesta

Fel neka partistöd till sd

Alvesta kommun får inte neka sverigedemokraterna partistöd. Det har Länsrätten beslutat.

Kommunstyrelsen i Alvesta beslutade i maj att sverigedemokraterna inte skulle få några pengar, eftersom partiets nuvarande representant i kommunfullmäktige inte har varit med på några sammanträden. Men länsrätten menar att Alvesta kommun brutit mot kommunallagen och att det räcker med att sverigedemokraterna har ett mandat i fullmäktige för att få rätt till partistöd.

Anders Ljungkvist företräder sverigedemokraterna i Alvesta kommun. Det var han som överklagade kommunens beslut att ta bort partistödet till partiet. Han säger till Sveriges Radio Kronoberg att han är överraskad och glad över länsrättens dom.

I och med att Sverigedemokraterna fick ett mandat i kommunfullmäktige anser han också att det är rätt att kommunen ska betala ut partistödet.

Även Tingsryds kommun nekar sverigedemokraterna partistöd, men i det fallet hänvisar kommunen till att partiet saknar lokal styrelse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista