Anhållna förnekar inblandning i mord

De två män, 27 och 30 år gamla, som misstänks för mordet på en 46-årig företagare utanför Kosta i fredags begärdes under tisdagen häktade. Men motivet bakom mordet är fortfarande oklat. Och båda förnekar inblandning i mordet.
- Min klient förnekar brott. Mer kan jag inte säga nu, säger Nils Norbe som företräder 30-åringen. Även hans 27-årige kompanjon har intagit samma inställning. Polisen är mycket förtegen om vilka uppgifter som kommit fram i förhören och vad det är som utlöst mordet. - Det kan vara så att de råkat i gräl med varandra om något och att det helt enkelt urartade, säger kriminalkommisarie Stefan Thörn på polisen i Kronobergs län. Polisen fick tidigt in uppgifter från grannarna till mordoffret i Hulterstad, strax utanför Kosta, om att de två männen varit på besök. Och det är också klarlagt att de känner 46-åringen sedan tidigare. Alf Gustafsson är en av grannarna som la märke till besöket och den gula mercedes som 27-åringen disponerar. - Jag gick ut med hunden vid 13.30-tiden. De gestikulerade och var högröstade, berättar han. I väntan på resultatet av den tekniska undersökningen och de fortsatta förhören har åklagaren begärt att de båda misstänkta ska häktas för mord alternativt dråp. Men också för mordbrand. De båda männen har danskt ursprung och är 27 och 30 år gamla. De är båda skrivna på en mindre ort i Emmaboda kommun. Men 27-åringen har haft flera adresser den senaste tiden, bland annat i Kronobergs län. Ingen av dem är dömd för våldsbrott tidigare i Sverige. Och enligt Stefan Thörn finns det heller inga uppgifter om några sådana domar i Danmark. Båda har arbeta inom glasindustrin i Småland. Hätningsförhandlingarna kommer att hållas på Växjö tingsrätt under onsdagseftermiddagen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".