Fyllebråk bakom dråp i Kosta?

De två danskar, 26 och 30 år gamla, som misstänks för att ha dödat en 46-årig företagara utanför Kosta i fredags häktades i dag. Båda är skäligen misstänkta för dråp och grov mordbrand.
26-åringen nekar helt till åklagarens anklagelser. - Han säger att han inte har ens varit på platsen, säger hans advokat, Göran Björlin. Även 30-åringen förnekar att han skulle ha dödat 46-åringen. Men han erkänner att han misshandlat honom. - Det har tydligen varit ett bråk, ett fyllebråk dem emellan. Mer kan jag inte säga, säger 30-åringens advokat Nils Norbe till Sveriges Radio Kronoberg. Häktningsförhandlingarna hölls bakom stängda dörrar. Men eftersom de båda männen är skäligen misstänkta, den lägsta misstankegraden, så visar det att åklagaren och polisen haft problem med att få fram bevis. De har nu en vecka på sig att ta fram nya uppgifter som stärker misstanken. I måndags anmälde sig 30-åringen själv till polisen i Malmö. Han har uppgett att han varit i Danmark. - Inget märkligt med det. Han har ju bekanta där och sin flicka. Att det skulle vara fråga om någon flykt tror jag inte man ska spekulera i, säger Nils Norbe. 46-åringen hittades död i samband med en villabrand i Hulterstad utanför Kosta i fredags. Polisen kunde snabbt konstatera att mannen, som hittades i ett rum som inte var eldhärjat, hade svåra huvudskador. Den första rättsmedicinska undersökningen visade senare att han var död redan när branden startade i villan. Därför drog polisen slutsatsen att det handlade om ett mord och att gärningsmännen anlagt branden för att dölja brottet. 26-årigen greps redan under lördagskvällen efter vittnesuppgifter från mordoffrets grannar. Det som ledde polisen till honom var att hans gula mercedes hade iakttagits av flera personer i Hulterstad under fredagen. Men han förnekar alltså att han ens varit där.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".