Stefan Edberg gör comeback

Förre världsettan i tennis, Stefan Edberg, gör nu comeback i tävlingssammanhang. Han ska delta i tävlingen Kings of Tennis. 

Tillsammans med Mats Wilander och Björn Borg är Edberg tre fjärdedelar av det europeiska laget som ska möta ett det nord- och sydamerikanska med bland andra Pete Sampras och John McEnroe.

- Det ska bli spännande. Alla är ju kapabla till att spela bra tennis så det ska verkligen bli kul, säger Stefan Edberg.

Edberg har varit sparsam med framträdande på seniortourer och över huvudtaget i den här typen av spel. Men nu väljer han alltså att spela igen.

- Jag har spelat i 14 år nonstop och har varit ganska mätt på tennis. Men nu har det gått 12 år sedan jag la av och jag känner att tiden är rätt, så jag ser fram emot att spela igen.

King of Tennis är namnet på den nya, årliga veterantävlingen som ska spelas mellan ett lag från Europa och ett lag från Nord- och Sydamerika. Det unika med tävlingen är att spelarna som är uttagna måste ha varit världsettor. Europas lag består hittills endast av svenskar. Förutom Edberg är det Mats Wilander och Björn Borg som ska representera vår kontinent. En spelare till ska in i laget och det är ingen vågad gissning att det blir tysken Boris Becker som gör svenskarna sällskap.

Och även om det är före detta världsettor som ska spela så är det ingen risk att det blir trams av alltihopa. Det säger Stefan Edberg.

- Är man tävlingsspelare så vill man ju in och vinna på banan. Men det är ju såklart inte på samma sätt som det var när man tränade och var professionell och sysslade med tennis dagligen, säger Edberg.

Marcus Sjöholm
marcus.sjoholm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista