Stort inbrott drabbade klädbutik i Ljungby

Feminett Trikå i Ljungby drabbades på torsdagsmorgonen av ett inbrott. Bad- och underkläder till ett värde av nästan 300 000 kronor stals, vilket är ett dråpslag mot butiken och dess ägare.
Just när försäljningen av badkläder är som mest hektisk, drabbas Ljungbybutiken Feminett Trikå av ett inbrott där nästan hela sortimentet av bad- och underkläder försvinner. - Man vet ju att det händer andra, men varför skulle det drabba just mig. Det var min första tanke, säger butikens ägare, Anki Aznar, till Sveriges Radio Kronoberg. Tjuvarna bröt upp dörren till den olarmade butiken och gick in och länsade stora delar av sortimentet. Stöldgodset värderas till omkring 300 000 kronor. -Det svåra blir ju att fylla på sortimentet igen. Vi går miste om stora inkomster när vi inte kan sälja några badkläder. Det är ju det som går nu, konstaterar Anki Aznar. Enligt polisen finns ännu inga vittnen eller spår efter händelsen, trots att butiken ligger mitt i centrala Ljungby. -Det verkar lite konstigt att ingen har sett eller hört något, säger Aznar. Nu kommer hon att skaffa ett larm till butiken och hon hoppas att det kan leda till att butiken slipper liknande påhälsningar. -Jag vet inte om det hjälper, men det kanske kan avskrämma.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".