Växjö

Moderat politiker har gamla skulder

En moderat kommunpolitiker i Växjö, som dessutom driver en privat verksamhet med kommunala bidrag, har skulder hos kronofogden.

Den moderata politikern har idag skulder hos kronofogden på nära 29000 kronor. Merparten av det, 26500 kronor, är en gammal skuld från 1993. 2500 kronor är dock en skuld som inkom till kronofogden i somras.

Politikern, som är fullmäktigeledamot, driver också en privat verksamhet som får kommunala bidrag. Verksamheten växer och väntas omsätta flera miljoner kronor.

Till Sveriges Radio Kronoberg säger politikern själv att det inte spelar någon roll vad man gör privat. Att politikern som privatperson har skulder samtidigt som man driver ett privat företag med bidrag från kommunen är politikerns ensak och ingenting som gör en olämplig vare sig som politiker eller som privat företagare.

Moderaternas länsordförande Katarina Brännström tycker inte heller att man ska blanda samman politikerns politiska uppdrag och politikerns verksamhet där det kommer in kommunala pengar, trots att personen ifråga har skulder hos kronofogden.


Jens Pehrson
jens.pehrson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".