Överfulla soprum - personal slår larm

Personal inom äldrevården i Växjö slår nu larm om överfulla och stinkande soprum som måste tömmas trots den pågående kommunalarbetarstrejken.
-Vi får inte plats med mycket mer nu, säger undersköterskan Christel Åhlander på äldreboendet Bågen i stadsdelen Teleborg i Växjö. Och det blir givetvis en bakterieflora med alla blöjor. -Någon måste ta hand om våra sopor, det blir ju dels lukt och så bakteriehärdar, säger enhetschefen Lisbeth Rapp-Wikström. Miljöinspektören Heidi Johansson på miljö- och hälsoskyddskontoret i Växjö har fått många samtal om sopor, men hittills är det bara centrallasarettet i Växjö som omfattats av skyddsarbete. Där blev det till slut ohållbart. Men det krävs mycket allvarliga problem för att motivera skyddsarbete, säger Heidi Johansson. Rekommendationerna från miljö- och hälsoskydskontoret är att sortera och organisera och stapla så mycket det bara går. Men signalerna från bland annat restauranger och olika vårdinrättningar är att gränsen är nådd nu. Därför gör Heidi Johansson bedömningen att det kommer att bli fler skyddsarbeten utförda innan veckan är slut.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".