Tung förlust för Öster i Motala

Öster fick åka hem tomhänta från bortamötet med Motala i fotbollens division 1 södra. Motala tog alla tre poängen när dom slog Öster med 3-1 inför 637 åskådare. Öster ramlade därmed ner till andra plats i tabellen.

- Nej det är inte så jättebra från oss. Framför allt missar vi jättemycket chanser. Första halvlek borde vi nästan leda med 3-0, tycker jag. Sen i andra halvlek spelar vi inte bra. När de får 2-0 så stressar vi för mycket och tappar hela mittfältet så de kontrar mot oss hela tiden och får jättelägen. Vi har nästan ingenting, säger Freddy Borg i Öster till SR Kronoberg.

I den 41:a matchminuten gjorde Motala 1-0 genom Alberis Sérgio Angelo da Silva. I början av andra ökade hemmalaget till 2-0 genom Arsim Gashi. Öster reducerade till 2-1 när Jabu Mahlangu i den 61:a minuten hittade nätmaskorna, men sen avgjorde Motalas Andreas Högberg när han satte 3-1 med tio minuter kvar av ordinarie matchtid.

- Man vill ju alltid vinna, men jag tycker de spelade rätt så bra. Så det är inte bara vi som är dåliga, säger Freddy Borg.

Lite tröst var det kanske ändå för Öster att Trollhättan ”bara” fick med sig en poäng från 1-1-matchen mot Värnamo. Trollhättan toppar nu tabellen med 43 poäng och Öster ligger på kvalplatsen med 42 poäng. Carlstad United är trea med 39 poäng.

- Det är nästan så man måste vinna varje match, det känns inte bra när man tappar poäng. Det kommer bli en riktig rysare, säger Freddy Borg.