54-åring misshandlad med träpåk av ungdomsgäng

Fem ungdomar mellan 15 och 18 år gamla anhölls i natt i Växjö. De misstänks för att ha misshandlat en 54-årig man med en träpåk och för att ha försökt råna honom.
När 54-åringen var på väg hem natten till lördagen märkte han att ett ungdomsgäng började följa efter honom. Och vid en gångtunnel under Torpavägen på Teleborg i Växjö hann de ifatt honom. En av dem fråga mannen hur mycket klockan var. - Sedan ville de ha både klockan, mobiltelefonen och en väska, berättar Wanny Sandberg, vakthavande befäl på polisen i Kronobergs län. När 54-åringen vägra lämna ifrån sig något blev han misshandlad med en träpåk som en i ungdomsgänget tog fram. - Han fick ta emot 10-15 slag. Men han skyddade sig med armarna och blev inte allvarligt skadad, säger Wanny Sandberg. Han lyckades fly från platsen och ta sig hem till sin bostad för att larma polisen. Ungdomsgänget greps senare i Teleborgs centrum och de förhörs under dagen av polisen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".