Alvesta

Öppet hus till hjälp för rekrytering

I Alvesta höll Arbetsförmedlingen öppet hus under torsdagen. Där fanns företag som letade efter nya medarbetare och arbetssökande som letade efter nya jobb. Alvesta är en av 120 arbetsförmedlingar som ingår i en kampanj med syfte att ge totalt 1000 arbetssökande jobb.

Att företag och arbetssökande får träffas öga mot öga, det tycker Carina Brandstedt som är sektionschef på arbetsförmedlingen i Alvesta är viktigt.

- Det är just mötet som är så viktigt. När de arbetssökande får presentera sig själva kanske arbetsgivaren fastnar för dem på ett annat sätt än om de bara skickar in en intresseanmälan via brev, säger Carina Brandstedt.

I arbetsförmedlingens lokaler i Alvesta har representanter från sex företag samlats för att informera arbetssökande om vad de kan erbjuda.

Dagens satsning är en del i en landsomfattande kampanj med målet att 1000 arbetssökande ska få ett jobb.

Vid ett bord i entrén står Sandra Karlsson från Vita Nova Personlig Assistans för att hitta potentiell personal till företaget. Hon tror att även om konjunkturen nu är låg så finns det fortfarande stor möjlighet till jobb.

- Hos oss finns det egentligen tjänster hela tiden. Sedan varierar det lite hur många det är som söker tjänsterna. Och det beror lite på vilken ort det gäller och vilken typ av tjänst det är. Just nu är det fler som söker jobb hos oss och det tycker vi är roligt, säger Sandra Karlsson.

Carina Brandstedt på Arbetsförmedlingen tror att dagens öppet hus behövs och är viktig för att hjälpa såväl företag som arbetssökande.

- Även om vi är inne i en lågkonjunktur just nu så finns det alltid ett visst rekryteringsbehov hos arbetsgivarna, säger Carina Brandstedt.

Vid ett bord i foajén på Arbetsförmedlingen står Stefan Sethsson, som tog studenten i våras. I handen håller han sitt CV och ett antal visitkort han fått av ett par företag. Han har sökt jobb i några månader nu och hoppas idag på att knyta nya kontakter med företag som kan ge honom jobb

- Jag vill jobba med människor och kanske på industri också. Jag är ganska flexibel så det går bra med vilket som, säger Stefan Sethsson.

Karin Hellzén
karin.hellzen@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista