Linneryd

Elever ska bli smartare i trafiken

Skolbarnen i Linneryd ska bli smartare i trafiken. Det vill trafiksäkerhetsföreningen NTF, som driver projektet Trafiksmart i Tingsryds kommun.

På torsdagen besökte NTFs experter skolan i Linneryd. Barnen berättade bland annat vad de själva råkat ut för i trafiken. 

Projektet kallas Trafiksmart, och när man nu går ut i skolorna väljer alltså NTF att börja på en mindre ort, där trafikmiljön ofta är farligare än i större samhällen.

Trafiksäkerhetskunskap ska enligt läroplanen vara en del av undervisningen i samhällskunskap, och även ingå i andra ämnen. Men rektorn på Linneryds skola, Lars Olof Johansson, medger att trafikundervisningen kan falla mellan stolarna.

NTF anser att trafikkunskap borde vara ett enskilt ämne på skolschemat. Nu sponsras undervisningen av företag, som betalar NTF för att sprida information om trafiksäkerhet, bland annat på Linneryds skola.


Tomas Lindberg
tomas.lindberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista