Växjö

Öster anlitar vakter vid bortamatch

För första gången tar fotbollslaget Öster med sig egna vakter till en bortamatch. Orsaken är risken för stölder.

På lördagen möter Öster Malmölaget MABI på Rosengårds Idrottsplats, som den senaste tiden råkat ut för flera stölder. Därför väljer Öster att ta med egen vaktpersonal.

-Det har varit stora problem runt det här området och det är till och med så att klubben själv uppmanar folk att inte lämna värdesaker i bilen, säger Tommy Nilsson i Öster.

Rosengårds IP har råkat ut för flera stölder den senaste tiden.

I början av hösten blev exempelvis hemmalaget bestulet på sina fotbollsskor, vilket gjorde att flera av MABI-spelarna fick möta Skövde i vanliga gymnastikskor.

När Motala kom på besök uppmanades laget att inte lämna några saker i omklädningsrummet, varpå östgötarna la allt i spelarbussen. Men när matchen var över kom Motala ut till en sönderslagen buss. Spelarnas kläder och värdesaker var stulna.

Öster har tidigare haft med sig egna vakter till bortamatcher, men då har det handlat om personer som följt med Växjölagets supportrar.

Aldrig förr har laget haft med egen personal för att vakta spelarnas saker.

Men att inte spela matchen i Malmö på grund av stöldrisken har det aldrig varit tal om. 

-Absolut inte. Vi ser fram emot matchen som vilken annan match som helst, säger Tommy Nilsson.

MABI-representanter, som SR Kronoberg talat med, tycker att Öster överreagerar som tar med sig egna vakter. Men det tycker inte Östers Tommy Nilsson.

-Det får stå för MABI. Vi tycker ändå att vi ska genomföra den här åtgärden för att spelarna ska kunna fokusera på det de ska göra, avslutar Nilsson.


Marcus Sjöholm
marcus.sjoholm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".