Öster tappade i Malmö

Öster får inrikta sig på kvalplatsen i division 1-fotbollen. Efter förlust på lördagen borta mot MABI med 3-2, samtidigt som Trollhättan vann enkelt, har nu växjölaget fyra poäng upp till serieledning med två omgångar kvar.

- Det känns för djälvigt rent ut sagt, säger Enes Smajlovic i Öster till SR Kronoberg.

Malmölaget MABI tog ledningen redan i den åttonde minuten. Fredrik Nilssons boll tog på en annan spelar och Rasmus Rydén i Östermålet var chanslös på lobben som blev.

Tomas Petry kvitterade dock med ett stenhårt väsnterskott upp i nättaket strax innan paus och Öster fortsatte i början av den andra halvleken.

Bland annat fick Stefan Karlsson i växjölaget ett mål bortdömt för ruff vilket gästerna inte gillade.

Men Malmö vände under blott en minut (!) när MABI gjorde både 2-2 och 3-2 i den 63:e matchminuten.

- Jag vet inte vad som hände men dom är ett pajas-lag som skrattar oss upp i ansiktet när dom gör mål, säger Fredrik Pettersson i Öster.

- Det blir svårt att nå serieledningen men allt kan hända. Det ser man ju inte minst idag, avslutar en nedstämd Fredrik Petterson.

Trollhättan vann enkelt över Huskvarna med 3-0 vilket gör att Öster har fyra poäng upp till direktplatsen med två omgångar kvar.

sporten.kronoberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista