VÄXJÖ

Reinfeldt besökte polisstudenter

Den organiserade brottsligheten med bland annat allt grövre hot och våld mot vittnen var ett av ämnena när statminister Fredrik Reinfeldt i går träffade studenter vid polisutbildningen vid Växjö universitet.

- Den organiserade brottsligheten är ett av de värsta områdena som ofta använder hot mot enskilda för att sätta rättsväsendet ur funktion, sa Fredrik Reinfeldt som förutom mycket samverkan mellan polis, kronofogden och skattemyndigheten ansåg att yngre och aktiva poliser är ett bra svar på den här brottsligheten.
Fredrik Reinfeldt besöker under hösten olika verksamheter, myndigheter  och organisationer med koppling till det svenska rättsväsendet. Avsikten är att föra samtal om brott och brottsbekämpning och brottslighetens orsaker.
Det var framför allt en sak som slog an hos statministern med polisstudenterna:
- Det är den höga motivationen för att komma ut i arbete. Det är ju så man vill att det ska vara när man träffar studenter, frustande för att komma ut och göra ett bra jobb, sa Fredrik Reinfeldt.

Roger Bergvik
roger.bergvik@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".