Växjö

Blekt Öster förlorade mot Torslanda

Östers IF kan inte längre ta direktplatsen till Superettan nästa säsong. Det står klart efter att man förlorade med 2-1 mot Torslanda hemma på Värendsvallen. Det hade krävts seger och tre poäng för Öster för att överhuvudtaget kunna hota serieledande Trollhättan i den sista omgången. Nu får Österspelarna inrikta sig på kval för att nå Superettan.

- En oerhörd besvikelse, vi gör inte någon bra match alls. Vi skapar säkert mer chanser än vad de gör, men det är vårt problem som vi haft de senaste åren. Vi är lite för tama i planens båda ändar och det är där matcherna avgörs och det är därför vi förlorar idag också, säger Fredrik Bild till SR Kronoberg.

Bortalaget Torslandas Kenan Galijatovic gjorde första målet efter 14 minuters spel och sen kvitterade Öster till 1-1 genom Jabu Mahlangu i matchminut 38.

- Vi ägde matchen tycker jag. Framförallt första 25 minuterna i första halvlek var lysande och vi hade två-tre chanser att göra mål. Hade vi gjort det då hade matchen varit punkterad, jag är bombsäker på det. Det är vår oförmåga att göra mål på de fina chanser vi skapar framåt som avgör, säger Östertränaren Jevgenij Kouznetsov.

I andra halvlek gjorde Torslanda segermålet genom Carl-Johan Falk i den 53:e minuten. Trots en omgång kvar kan Öster inte längre vinna serien och ta direktplatsen upp till Superettan utan får kvala.

- Det är perfekt för oss att det blir ett uppehåll. Då kan vi verkligen börja om ’från basics’ och hitta tillbaka till det vägvinnande spel vi hade för en månad sen, säger Fredrik Bild.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista