Kritik mot miljöpartiets valberedning

På torsdag kommer 500 miljöpartister till Växjö när partiets kongress drar igång. En fråga som fått kritik redan innan kongressen börjat är att valberedningen vill byta ut mer än halva partistyrelsen - 11 av dom 19 föreslagna ledamöterna är nya enligt förslaget.
Flera av de som byts ut är kritiska mot partisamarbetet med socialdemokraterna. Men Johanna Jormfelt som är ordförande för miljöpartiet i Kronobergs län tror inte att det det är deras åsikter i den frågan som gjort att valberedningen vill bli av med dem. -Jag tror inte att det är någon stor konspiration som gjort att man rensat bort så många ledamöter. Det finns också många besvärliga kvar, säger hon i en kommentar. Den fråga som miljöpartiet själv för fram som störst vid kongressen är EMU. Men där är partiet enigt och någon större diskussion blir det troligen inte kring den frågan.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".