Växjö

Få uppgifter om våldtäkt på Öster

Polisen är mycket förtegen om den våldtäkt som anmäldes i Växjö på söndagen. Den ska ha genomförts i en park i stadsdelen Öster.

De som bor på Öster i Växjö kunde på söndagen se hur polisens tekniker noggrant gick igenom det parkområde som ligger mitt i stadsdelen. Det är det området som den utsatta kvinnan har pekat ut som platsen där hon ska ha blivit våldtagen. 

Kvinnan ska först inte ha vetat exakt var våldtäkten ska ha skett. Men efter att polisen vallat henne på Öster, har hon alltså pekat ut parkområdet.

Kronobergspolisen är fortsatt mycket förtegen om det som hänt.

Våldtäkten ska dock ha inträffat under lördagsnatten. Exakt när, vill eller kan inte polisen uppge.

Själva anmälan kom dock först på söndagsförmiddagen, då en väninna till den utsatta kvinnan tog kontakt med polisen.

Polisen vill inte heller kommentera om den tekniska undersökningen på platsen gett något resultat, eller om det finns någon annan bevisning som kan hjälpa till i utredningsarbetet.

Gårdagens anmälan är bara en i raden av flera anmälda våldtäkter i Växjö under de senaste månaderna. Den förra ska ha skett i slutet av september, då en kvinna anmälde att hon blivit överfallen och våldtagen av flera män i Teaterparken i centrala Växjö.


Jens Pehrson
jens.pehrson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista