VÄXJÖ

Hett derby väntar i Växjö ishall

Det blir hett i Växjö ishall under onsdagskvällen när Växjö Lakers och Troja Ljungby möts i hockeyallsvenskan för första gången på flera år.

- Det blir en häftig match med högt tempo, det är derby och det ska kännas både på isen och läktaren, säger Hallsteinn Völundarson som är ordförande i supporterklubben Lakers Lakejer.

Arrangörerna räknar med en fullsatt ishall - 3 800 personer, och det innebär ett rejält extra klirr i kassan för Växjö Lakers. Men också fullt upp för de båda klackarna på läktaren.

- Det blir till att köra stenhård sång så länge matchen varar och inte vika ner oss för lillebror Växjö Lakers, säger Marcus Andersson i Troja Support.

De båda lagen har mötts 13 gånger - senast i februari 2005, och det är ett klart övertag för Växjö Lakers som vunnit 9 av matcherna mot 4 för Troja. Men hur går det den här gången?

- Vi vinner stort, med 5-1 eller 5-2, säger Hallsteinn Völundarson i Lakers Lakejer.

Men Troja Supports Marcus Andersson kontrar föga överraskande med det motsatta.

- Jag tror stenhårt på att Troja vinner, 4-2.

Hela matchen kan du höra på vår webb - sr.se/kronoberg

Lena Gustavsson
lena.gustavsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista