Sprängladdning i Älmhult

Polisen har spärrat av ett industriområde i norra delen av Älmhult, sedan man upptäckt att sprängmedel apterats på ett kassaskåp hos ett företag. Ett större räddningspådrag finns på plats och bombtekniker har kallats in från Malmö. Ingen person har kommit till skada.

Enligt vakthavande befäl Henrik Jonasson vid polisen i Växjö fick polisen strax efter kl 12 på måndagen en anmälan om ett inbrottsförsök hos ett företag på industriområdet. Någon eller några hade tagit sig in i företaget genom taket, under natten till måndagen. 

Först senare på måndagseftermiddagen, omkring kl 16.30, åkte polisen till det aktuella företaget. Då upptäcktes att sprängmedel apterats på ett kassaskåp i lokalerna. 

Enligt vakthavande befäl Henrik Jonasson har sprängladdningen inte detonerat och ingen människa har kommit till skada. Bombtekniker från Malmö har kallats in och skulle finnas på plats omkring kl 19.30. 

Polispatruller från Växjöpolisen samt räddningstjänst och ambulans finns på plats. 

Området har spärrats av och personal på det aktuella företaget, och kringliggande företag, har informerats om händelsen.

Monica Elfström
monica.elfstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista