Alvesta

Tolv års fängelse för knarkkurir

Den 27-årige mannen greps på bar gärning när han lämnade över ett stort parti heroin på stationen i Alvesta. På tisdagen dömdes han till tolv års fängelse.

Det var ett enormt beslag polisen kom över i Alvesta. Sammanlagt handlar det om runt 3,8 kilo heroin, värt omkring fyra miljoner kronor på gatan.

Den 27-årige mannen, som kommer från Värnamo, hade tagit in heroinet till Sverige efter en semesterresa till Kosovo.

Under förhören i tingsrätten bröt han ihop, och hävdade att han och hans familj hotats till livet om han inte skulle ta med sig den stora mängden narkotika hem.

Men med telefonlistor, avlyssnade samtal och sms pekade åklagaren Liselotte Nilsson på att knarkkuriren hela tiden vetat om vad han hade med sig över gränsen, och att han medvetet fört med sig heroinet genom Europa.

I tingsrätten ville åklagaren se lagens strängaste straff, men Jönköpings tingsrätt dömer den 27-åringe Värnamobon till tolv års fängelse för grov narkotikasmuggling och grovt narkotikabrott.  Den kurir som mötte upp honom på stationen i Alvesta döms till tio års fängelse.

Therese Gabrielsson
therese.gabrielsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista