Företag i Växjö varslar

På onsdagen kom beskedet om att ytterligare ett företag i länet varslar om uppsägningar.  Den här gången är det IV Produkt i Växjö som varslar 25 personer i produktionen. Företaget gör ventilations- och klimatanläggningar.

- Byggena som vi levererar till kommer inte igång med sina nybyggnationer eller renoveringar i den utsträckning som det var tänkt från början. Det innebär en vikande orderingång för oss, säger Alf Sjöberg, VD för IV Produkt.

Alf Sjöberg säger att även framtiden ser oviss ut och att han inte vet vad som kommer att hända framöver. Om det blir tal om fler varsel kan han inte säga idag.

I dag arbetar ungefär 200 personer på IV Produkt och efter varslet på produktionssidan så sjunker antalet till ungefär 175 stycken.

Per Samuelsson är fackligt förtroendevald för IF Metall och för honom och de andra anställda var varslet inte väntat.

- Det var varit lite mindre att göra, men att det skulle gå så snabbt till varsel trodde vi inte. Man trodde ändå att företaget var stabilt och bra. Vi har jobbat mycket övertid, men ser man två månader framåt till exempel så ser det inte ut som det är lika mycket produktion, säger Per Samuelsson från IF Metall.

Karin Hellzén
karin.hellzen@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista