Kräver besked om kassaservice

Lagen om kassaservice upphör den 31 december och den 30 november i år upphör också lantbrevbärare att förmedla betalningstjänster.

I en interpellation till statsrådet Åsa Torstensson undrar den socialdemokratiska riksdagsledamoten Carina A Elgestam vad som kommer att ersätta de tjänster som kassaservice och lantbrevbärarna erbjuder. Enligt Elgestam är många äldre, framför allt på landsbygden, oroade för att de inte längre ska kunna få personlig service när det gäller betalningstjänster.

- Om en månad försvinner lantbrevbäringen, och regeringen har fortfarande inte lämnat några besked till de tusentals människor som bor på den  svenska glesbygden. Som riksdagsledamot har jag fått flera frågor från oroade äldre på landsbygden i Kronoberg över hur möjligheten för den personliga service, som lantbrevbäringen uträttat, ska ersättas, säger Carina A Elgestam.

- Genom nedläggningen av betalningstjänster via lantbrevbäringen mister många människor, främst äldre, sina möjligheter att tillgodose behoven av att få ut sina pengar. Det är inte rimligt att kräva att alla människor ska behöva ställa om sina liv till att betala räkningar via Internet, säger Carina A Elgestam.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista