Liatorp

Varsel efter minskad orderingång

Företagen i länet fortsätter att göra sig av med personal. På torsdagen meddelade Swepart Transmission i Liatorp att 25 anställda varslas om uppsägning.

Swepart Transmission tillverkar bland annat kugghjul och växellådor till lastbilar. En av företagets stora kunder är Volvo lastvagnar. 

-Våra kunder har fått en lägre orderingång och därigenom har vi också en lägre orderingång och mindre sysselsättning. Vi har försökt att kompensera genom att öka våra order, och vi har lyckats få in en del nya. På grund av det så kommer vi inte att behöva varsla lika många som vi hade behövt utan de ordrarna, säger Lars Kindesjö, som är VD för Swepart Transmission i Liatorp.

Han säger också att företaget får bristfällig information från sina kunder, och att han inte vet om det kan bli tal om fler varsel. Men han säger att han egentligen inte tror det, och han hoppas också att företaget i framtiden kan återanställa de som nu får sluta.

Lars Kindesjö tror att den ekonomiska situationen som Sverige och världen befinner sig i är en viktig anledning till varför de nu måste varsla 25 medarbetare.

-Det är säkert det som har påverkat våra kunder. Det är svårt att få krediter för att köpa lastbilar, dumprar eller liknande. Och kan inte de sälja sina bilar eller fordon så går det ju inte bra för oss heller, säger Lars Kindesjö, vd på Swepart Transmission i Liatorp.


Karin Hellzén
karin.hellzen@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista