Växjö kommun JO-anmäls

Tre e-postmeddelanden från Papparättsgruppen i Växjö som skickades till Växjö kommun har blivit en fråga för Justieombudsmannen, JO.

Det är Ulf Andersson på Papparättsgruppen står bakom anmälan.

Enligt Ulf Andersson skickades mejlet till tre olika adresser inom Växjö kommun, men det kom inte fram till någon av adresserna och Ulf Andersson hävdar att kommunen medvetet sorterat bort mejlet.

- Jag menar att de medvetet valt att blockera mejl som kommer från mig eftersom de handlar om barnen och pappornas situation och därför är obekväma för kommunen, säger Ulf Andersson.

Mejlet var en reaktion på en artikel i kommunens tidning Invånaren. Artikeln beskrev en av kommunens verksamhet på ett, enligt Ulf Andersson, felaktigt sätt. Enligt honom är det en verksamhet som borde jämnas med marken eftersom den motarbetar pappor och utmålar dom som brottsligar, som han uttrycker det i sin anmälan till JO.

Men Tomas Karlsson, näringslivschef i Växjö kommun säger att inga melj sorteras bort aktivt av kommunen:

- Självklart sorterar en kommun aldrig bort några mejl. Det är otänkbart, säger han.

En möjlig förklaring är i stället enligt Tomas Karlsson att avsändarservern av någon anledning är svartlistad i kommunens spamfilter. Och han säger att kommunen inte kommer att ändra sina rutiner med anledning av det som inträffat:

- De som skickar mejl måste nog titta över sina egna servrar och vad som finns där för idag är det ju så att alla måste skydda sig vad det gäller olika virus och annat.

Lena Pettersson

lena.pettersson@sr.se

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".